REUTERS

Прем’єр-міністра Великої Британії звинуватили в блокуванні публікації звіту з оцінками загроз для безпеки країни з боку Росії. Також в документі проаналізовані ризики впливу дезінформації Кремля на парламентські вибори в королівстві.

Як пише The Guardian, британський депутат-консерватор Домінік Грів сказав іншим парламентарям, що російське досьє підготував комітет з питань розвідки й безпеки. Але його оприлюднення заблоковане і з 17 жовтня чекає на схвалення Даунінг-стріт. Грів, який очолює комітет, наголосив, що така поведінка британського прем’єра неприпустима. Суспільство може не побачити документ до парламентських виборів, запланованих на 12 грудня.

Читайте такожУ Британії через відстрочку Brexit переплавлять 10 тисяч пам'ятних монет

Відео дня

Зважаючи на стан речей у Палаті громад, Грів заявив, що його комітет повинен отримати дозвіл від уряду на публікацію звіту щодо Росії до сьогодні, щоб в наступний понеділок його можна було опублікувати. Адже у вівторок парламент буде розпущено. Якщо ж прем’єр-міністр Борис Джонсон не дасть свого схвалення, опублікувати звіт із застереженнями до виборів буде неможливо. Грів додав, що жодних пояснень щодо затримки немає.