REUTERS

Майбутня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн очікує посилення відносин з країнами «Східного партнерства», зокрема – прискорення імплементації угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожЛавров: Росія не має наміру відмовлятися від ядерної зброї

Відео дня

У листі до імовірного єврокомісара з питань сусідства та розширення Оліверу Варгеї (Угорщина) вона зазначила, що очікує від нього нові політичні цілі «Східного партнерства» до середини 2020 року. Це є програмою співпраці ЄС з Україною, Грузією, Молдовою, Азербайджаном, Білоруссю та Вірменією.

Від кандидата на пост єврокомісара вона також чекає боротьби з корупцією, посилення ролі незалежних ЗМІ та громадянського суспільства.

На думку фон дер Ляєн, Єврокомісія повинна не тільки прискорити імплементацію угоди про асоціацію ЄС з Україною, а й «поглибити секторальну співпрацю там, де це доречно».

Одне з чотирьох завдань вона повністю присвятила Україні, пише видання.

«Ви повинні повною мірою використати Групу підтримки України (в Єврокомісії) для підтримки реформ та просування непохитної відданості Євросоюзу територіальній цілісності країни», – йдеться у листі.

Зазначається, що Варгеї вже другий кандидат від Угорщини до складу Єврокомісії. Попередню кандидатуру – Ласло Трочані – комітет Європарламенту відхилив через конфлікт інтересів.

Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС 18-19 грудня проведуть масштабний огляд умов двосторонньої торгівлі, в рамках якого має бути сформовано стратегії по її оновленню.