Майк Помпео / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Росія і Китай являють загрозу, і закликав НАТО подорослішати і почати протистояти проблемам.

Читайте такожПомпео заявив, що отримав важливу інформацію щодо атаки на саудівські нафтові об'єкти

За його словами, Росію не варто розглядати в якості партнера. "Думати про Росію як про гідного партнера, що бере участь в наших спільних починаннях - боротьбі із загрозою тероризму в світі або в просуванні свободи, процвітання і економічного благополуччя в світі, думати, що Росія хоча б віддалено буде партнером, таким як США або європейські країни, це було б нерозумно", - заявив Майк Помпео своїм колегам по НАТО, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Помпео попередив про небезпеку авторитаризму в Росії і Китаї. Виступаючи в Берліні, Помпео сказав, що методи, які використовує Китай для придушення людей, здадуться дуже знайомими для жителів Східної Німеччини.

Також Помпео звинуватив Росію у вторгненні в сусідні країни і придушення інакомислення.

Держсекретар висміяв слова президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив, що НАТО знаходиться в стадії "смерті мозку". "Альянсу 70 років, і йому необхідно рости і змінюватися. Йому потрібно протистояти сьогоднішнім реаліям і проблемам. Якщо країни вважають, що їхня безпека виграє, якщо вони не будуть надавати НАТО необхідні кошти, якщо вони не будуть виконувати свої зобов'язання, то НАТО ризикує виявитися неефективним і застарілим", - сказав Помпео.