REUTERS

Після двох днів артилерійських обстрілів з обох сторін набула чинності угода про припинення вогню між Ізраїлем і Сектором Газа.

Читайте такожІзраїль завдав нових ударів по Газі: ситуація серйозно загострилася

Це була найзапекліша сутичка за останні кілька місяців. Єгипетські і палестинські джерела уточнили, що перемир'я почалося о 05:30 ранку за місцевим часом, передає Бі-бі-сі. Офіційного коментаря з боку влади Ізраїлю поки не було.

Відео дня

Палестинська сторона заявила про те, що до вступу в силу домовленості про припинення вогню в результаті ізраїльського авіаудару в Газі була вбита сім'я з восьми осіб.

Палестинські джерела також повідомили про те, що всього за час зіткнення загинуло 32 палестинці. Ізраїльська сторона заявляє, що понад 20 загиблих палестинців були бойовиками.

За інформацією лікарів з обох сторін,поранення отримали десятки палестинців і ізраїльтян.

Ескалація конфлікту послідувала після того, як ізраїльські військові вбили одного з лідерів "Ісламського джихаду" Баху Абу аль-Атту. Вважається, що "Ісламський джихад" користується підтримкою Ірану, штаб-квартира організації знаходиться в Дамаску. Армія оборони Ізраїлю обстрілювала об'єкти, які, як вона вважає, належали "Ісламському джихаду".

Високопоставлений єгипетський чиновник повідомив, що угода про припинення вогню була укладена "в результаті зусиль Єгипту". Посланець ООН з питань миру на Близькому Сході Микола Младенов заявив, що і ООН, і Єгипет "старанно працювали, щоб запобігти ескалації конфлікту і не дати початися війні".