Дональд Трамп / REUTERS

Федеральний суд США постановив, що колишній радник Білого дому Дон Макган повинен дати свідчення у Конгресі в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожУ США засудили китаянку, яка проникла в маєток Трампа з флешкою

Відео дня

Суддя наголосила, що, незалежно від рівня зайнятості та наявності доступу до чутливої інформації, президент не має влади захистити своїх помічників від вимог закону. 

"Простіше кажучи, основний висновок за 250 років американської історії – президенти не королі", – заявила суддя Кетанджі Браун Джексон.

Міністерство юстиції США може оскаржити рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, до запуску процедури імпічменту призвела скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі передбачуваного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім'ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, глава Білого дому сам розписався у цьому.