REUTERS

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Російську газету».

Причиною залучення спеців з ядерно-збройового комплексу видання називає високі технічні вимоги, закладені в завдання на проектування боєприпасів. Профільна промисловість боєприпасів і спецхімії виявилася не готова створити снаряди із заданими можливостями.

Після цього розробники снарядів для танку звернулися до фахівців атомної галузі, які володіють прикладною фізикою вибуху. В результаті, за твердженням видання, були створені осколково-фугасні і бронебійно-підкаліберні снаряди підвищеної потужності. У публікації зазначено, що у зв'язку з новими бойовими можливостями, які дають танку ці два типи боєприпасів, вже немає необхідності в застосуванні третього традиційного типу танкових снарядів — кумулятивних.

Відео дня

Читайте такожРосіяни влаштували провокацію із проекцією танків на Білому домі (відео)

Нові снаряди будуть розроблятися для танкового знаряддя калібру 152 міліметра, яке з'явиться на «Арматі» дещо пізніше (зараз там використовується 125-міліметрова гармата 2А82).

Важка уніфікована гусенична платформа «Армата» була вперше представлена широкій публіці в ході репетиції Параду Перемоги у квітні 2015 року. Тоді танк опинився в центрі невеликого скандалу – на генеральній репетиції параду, яка проходила на Червоній площі в Москві, він несподівано заглох.