У Польщі відреагували на заяву Путіна про Другу світову війну / фото Zaxid.net

Міністерство закордонних справ Польщі звинуватило президента РФ Володимира Путіна у спотворенні історії щодо початку Другої світової війни.

Про це йдеться в офіційній заяві польського міністерства.

Читайте також"Я добре стріляю!" 82-річний білорус підкорив користувачів мережі попередженням Путіну та Лукашенку (відео)

Відео дня

"Із занепокоєнням і недовірою ми сприйняли висловлювання представників влади Російської Федерації, зокрема президента Володимира Путіна, що стосуються генези і перебігу Другої світової війни, які представляють фальшиву картину подій. Вони нагадують пропагандистські наративи епохи сталінського тоталітаризму, які засудив навіть радянський лідер Микита Хрущов",- йдеться в заяві МЗС РП.

У міністерстві наголосили, що заяви влади РФ нагадують "пропагандистські наративи епохи сталінського тоталітаризму, які засудив навіть радянський лідер Микита Хрущов".

Зазначається, що від часу відновлення незалежності у 1918 році Польща "послідовно проводила зовнішню політику щодо Німеччини та Радянського Союзу".

У МЗС вважають за доцільне відновити роботу Групи складних справ для дотримання історичного діалогу з Росією. Також у відомстві зауважили, що слова Путіна нівелюють попередні здобутки Михайла Горбачова та Бориса Єльцина у відносинах із Польщею.

Нагадаємо, під час пресконференції 19 грудня Путін заявив, що СРСР не окуповував Польщу у вересні 1939 року, а ввів туди свої війська, оскільки країна була дезінтегрована, а влада вже не контролювала ситуацію. Також Путін зазначив, що Польща сама була агресором, коли восени 1938 року захопила Заолоську область Чехословаччини.