Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін вважає доречним прописати в Конституції країни норму про допустиме трактування історії. Зокрема – історії Другої світової війни.

Читайте такожЧи можливий мир на Донбасі. Путінський ідеолог війни на сході принизив Україну та розкрив кремлівське бачення ситуації

Як повідомляє ТАСС, на зустрічі з робочою групою з підготовки змін в Конституцію РФ Путін зазначив, що «спроби "вкрасти" у країни перемогу в Другій світовій війні робляться, "але це неможливо».

Відео дня

Водночас російський президент погодився, що потрібно "активно протистояти таким спробам. "І буде доречно це так, акуратно, відбити і в основному законі країни", - підсумував Путін.

Зазначається, що так він прокоментував виступ члена робочої групи, голови думського комітету з освіти і науки В'ячеслава Ніконова. Останній повідомляв, що в Конституції планується записати, що "Російська Федерація вшановує пам'ять захисників Вітчизни, захищає історичну правду, не допускає фальсифікацію історії, применшення значення подвигу народу при захисті Вітчизни".

Путін у відповідь нагадав, що сам неодноразово говорив про «проблему фальсифікації історії», тому вважає доречним пропозицію робочої групи.

Ніконов у своєму виступі запропонував також прописати в Конституції забезпечення захисту інтересів «російськомовних людей» і співвітчизників за кордоном, «збереження загальноросійської ідентичності, яка і дозволяє зберігати духовну єдність руского міра».

Ця пропозиція також підтримується Путіним.

"У нас дійсно багато наших людей, які проживають за кордоном, і дійсно <...> там вже неважливо, якої етнічної групи людина, якої національності, за кордоном всі [вони] - росіяни. І носії російської культури і російської мови, безумовно, мають право так себе і називати. Тому наше завдання - захищати їх, і підтримувати з ними зв'язок", - підкреслив Путін, подякувавши за внесення відповідної поправки.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент РФ Володимир Путін запропонував доручити юристам сформулювати норму Конституції про заборону "відчуження територій Росії".

Так глава Кремля відреагував на пропозицію художнього керівника Театру Олега Табакова Володимира Машкова закріпити в основному законі заборону на відчуження територій Росії.

Як відомо, у 2014 році Росія окупувала та анексувала український Крим і частину Донбасу.