Ілюстрація / REUTERS

Високий представник Європейського Союзу з зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликає Туреччину і сили президента Башара Асада, якого підтримує Росія, негайно зупинити воєнне загострення в Сирії.

Про це Боррель повідомив у Twitter.

Читайте такожТурецька авіація всю ніч бомбардувала позиції сил Асада в Ідлібі (фото, відео)

Відео дня

"Загострення, що триває, треба негайно зупинити. Існує ризик сповзання до серйозної відкритої міжнародної воєнної конфронтації. Це також спричиняє нестерпні гуманітарні страждання та наражає на небезпеку цивільне населення", - заявив Боррель.

"ЄС закликає усі сторони до стрімкого зниження напруженості і шкодує через втрату життів. ЄС розгляне усі необхідні заходи для захисту інтересів безпеки. Ми на зв'язку з усіма відповідними суб'єктами", - наголосив Боррель.

Як повідомляв УНІАН, літаки режиму президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії, 33 турецьких військових загинули. Ще 32 турецьких солдати дістали поранення. Туреччина скликала екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель турецьких військових в Ідлібській зоні деескалації.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Анкара ініціювала екстрене засідання Альянсу, ґрунтуючись на статті 4-й Північноатлантичного договору.

Під час операцій, що проведені турецькими військовими у сирійському Ідлібі в лютому, Збройні сили Туреччини нейтралізували 1709 солдатів армії режиму Асада.