Ідліб \ REUTERS

Туреччина розгорне в Сирії вітчизняні протиповітряні системи на малих і середніх висотах.

Читайте такожМіноборони Туреччини заявило про загибель ще двох військових в Ідлібі

Про це заявив глава Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір. За його словами, через тиждень в провінції Ідліб буде розгорнута ЗРК HSAR-A (висота ураження до 10 км, дальність - до 15 км). Потім буде розгорнута система HSAR-O (висота ураження до 15 км, дальність - до 25 км), повідомляє турецька газета Daily Sabah.

Відео дня

«Системи будуть на полі битви в рамках операції "Весняний щит", розпочатої у неділю на північному заході Сирії. Вони націлені на сили режиму Башара Асада і ополчення, підтримуване Іраном, як крок у відповідь проти жорстокого нападу режиму, в результаті якого 27 лютого в зоні деескалації загинуло 34 турецьких солдати і поранені десятки інших», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, ситуація в Ідлібі загострилася 27 лютого. Після обстрілу сирійських військ, яких підтримує РФ, загинуло більше 30 турецьких військовослужбовців. Туреччина зробила атаку у відповідь. 3 березня Туреччина збила військовий літак сирійських військ. Урядова армія режиму Асада знищила турецький безпілотник.