Ілюстрація \ REUTERS

При відсутності вакцини новим різновидом коронавірусу COVID-19 можуть заразитися до 60-70% жителів Німеччини.

Читайте такожВ Італії жінка вимушена жити з тілом чоловіка, який помер від коронавірусу

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель з посиланням на дослідження вчених. Зараз у Німеччині вірусом інфіковано близько 1,5 тис. осіб, померло двоє.

Відео дня

«Потрібно розуміти, що якщо вірус вже тут і поки у населення проти нього немає імунітету, немає щеплень, немає терапії, то відсоток інфікованого населення буде високим - експерти говорять про 60-70%», - сказала Меркель, передає kommersant.

Меркель не уточнила, за який період відбудеться подібне поширення вірусу. За її словами, зараз основне завдання - виграти час.

Раніше про те, що Європа на даний момент знаходиться на початку епідемії, говорив президент Франції Емманюель Макрон. Спалах вірусу у Франції Макрон назвав «неминучим».

За останніми даними, у Європі найбільша кількість випадків зараження COVID-19 зареєстрована в Італії (10 тис.), Франції (1,8 тис.), Іспанії (1,7 тис.) і Німеччині (1,5 тис.). У деяких європейських країнах скасовуються масові заходи і закриваються на карантин навчальні заклади. По всьому світу число заражених досягло 119 тис., померло більше 4 тис.