REUTERS

Агенти з закупівлі зі всього світу ведуть між собою боротьбу за доступ до засобів захисту з Китаю, які повинні зіграти ключову роль у стримуванні поширення коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан, передає Reuters.

Читайте такожУ Польщі хочуть продовжити президентський термін Дуди через спалах COVID-19

Відео дня

Міністр прокоментував низку повідомлень про те, що США скупили цілі партії захисних масок, призначених для європейських країн.

«Ви чуєте історію про людей, які борються у прямому сенсі слова за ці маски у Китаї. Це не дуже добре, бо породжує зависокий попит», – сказав Шпан.

При цьому він зазначив, що «криза – не спринт, а біг на довгу дистанцію», попереджаючи громадськість не чекати на швидке послаблення карантину.

Шпан переконаний, що Європа має ресурси для виробництва більшої половини потрібного захисного спорядження, навіть в умовах міжнародної конкуренції за продукцію найбільших китайських постачальників.

Як повідомляв УНІАН, з початку пандемії у світі померло 53 164 людей. Найбільше загиблих в Італії - 13 915 смертей. В Іспанії померло 10 348 людини, у Франції - 5 387 людей, тоді як колишній лідер антирейтингу Китай перебуває на четвертій сходинці - 3 326. По всьому світу 211 856 людей одужали.