Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Її Величність зараз перебуває на карантині в Віндзорському замку, куди поїхала кілька тижнів тому разом зі своєю собакою. Там же перебуває і її чоловік принц Філіп.

Цього року великодні заходи за участю королівської сім'ї скасовано у зв'язку з епідемією коронавірусу. Однак, привітання королеви ніхто не скасовував. У своєму зверненні Єлизавета II сказала:

Читайте такожКоролева Єлизавета II звернулася до британців із посланням через коронавірус (відео)

Відео дня

"У багатьох релігій є свята, які відзначають подолання темряви світлом. Такі випадки часто супроводжуються запаленням свічок. Здається, що вони говорять з будь-якою культурою і звертаються до людей усіх віросповідань. Свічки запалені на святкових тортах і пасках. Свічки використовують під час святкування сімейних ювілеїв, коли ми щасливо збираємося навколо джерела світла, це нас об'єднує. У суботу перед Великоднем настає темрява, багато християн зазвичай запалюють свічки разом. У церкві одне світло переходить в інше, поширюючись повільно, а потім все швидше, чим більше свічок запалюється. Це спосіб показати, як блага вість про воскресіння Христа передавалася від покоління до покоління від першого Великодня і досі", - йдеться у зверненні.

У своїй промові Її Величність також сказала, що цього року Великдень для багатьох людей буде відрізнятися від звичного святкування. Але тільки триматися окремо одне від одного зараз, люди можуть зберегти безпеку всіх інших.

"Великдень не скасовується. Зараз він необхідний нам, як ніколи раніше. Адже Воскресіння Христа дало його послідовникам нову надію і нову мету. І це приносить нам всім розраду. Ми знаємо, що коронавірус не здолає нас. Хай живе полум'я великодньої надії і буде постійним провідником у нашому майбутньому. Я бажаю всім людям всіх конфесій щасливого Великодня!", - завершила свою промову Єлизавета II.

Нагадаємо, тиждень тому королева Єлизавета II випустила відеозвернення до людей, в якому говорила про важливість самоізоляції на період пандемії.