Нападник мертвий / twitter.com/RCMPNS

Не менше 16 людей вбито в канадській провінції Нова Шотландія. Напад став найбільшим за кількістю жертв за всю історію країни.

Читайте такожУ США нападники влаштували одразу дві стрілянини: є загиблі, багато постраждалих (відео)Про це повідомляє CBS з посиланням на місцеву поліцію.

Перші повідомлення про стрілянину в невеликому містечку приблизно за 130 кілометрів від столиці провінції Галіфакс надійшли правоохоронцям увечері 18 квітня. Коли вони прибули на місце події, то виявили кілька тіл всередині і зовні одного з будинків.

Відео дня

Пізніше загиблих, а також підпалені будинки знайшли в інших місцях. Серед убитих виявилася співробітниця поліції і мати двох дітей Хайді Стівенсон. Також повідомлялося про дві згорілі поліцейські машини. Місцевих жителів просили не залишати будинки.

Масові вбивства в Канаді відбуваються рідше, ніж в США, оскільки в країні діють більш жорсткі закони щодо контролю за зброєю. Стрілянина в Новій Шотландії – найбільш масове вбивство в історії країни з 1989 року, коли жертвами атаки в Монреалі стали 15 жінок.

За інформацією поліції, підозрюваний – 51-річний стоматолог Гебріел Уортман, який для нападу переодягнувся в поліцейську форму і пересувався в замаскованому під машину правоохоронців автомобілі. У поліції спочатку повідомили про затримання Уортмана, але потім стало відомо, що він мертвий.

Про мотиви стрілка поки нічого не відомо, очевидного зв'язку між Уортманом і деякими його жертвами поліція не виявила. Влада збирається перевірити версію про те, що напад може бути пов'язаний з пандемією коронавірусу і закриттям компаній, які не надають життєво важливі послуги.

Раніше УНІАН повідомляв, як днями в Кривому Розі розстріляли молоду пару, загинула 25-річна дівчина.