eda.admin.ch

Про це йдеться в ухваленій міністрами закордонних справ цих держав декларації за підсумками зустрічі, що відбулася в неділю у швейцарському місті Невшателі, передає ТАСС.

Як повідомляє Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії (ФДЗС), голова швейцарської дипломатії Дідьє Буркхальтер, а також його колеги з Австрії - Себастьян Курц, Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Ліхтенштейну - Аурелія Фрік на своїй щорічній зустрічі в Невшателі "прийняли міністерську декларацію", яка передбачає співпрацю німецькомовних держав в рамках ОБСЄ".

Документ містить чотири пункти. Перший з них говорить, що чотири країни будуть спільно працювати в цілях знаходження рішення кризи в Україні". Крім того, вони мають намір зміцнювати "здатність ОБСЄ діяти", розвивати економічні зв'язки на просторі ОБСЄ і брати участь у дискусії про майбутнє європейської безпеки. Міністри "знову заявили про політичну підтримку роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ".

Відео дня

Читайте такожПорошенку запропонували новий формат переговорів щодо ситуації на Донбасі з участю Польщі - ЗМІ

Раніше УНІАН повідомляв, що глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав ситуацію в зоні проведення АТО "вибухонебезпечною" і закликав якомога швидше провести зустріч між учасниками конфлікту.