Reuters

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич в інтерв'ю Delfi.lv.

Міністр заперечує будь-які закиди у неефективності його курсу зовнішньої політики, а новинні повідомлення про багатомільйонні збитки країн ЄС внаслідок санкцій розцінює як частину інформаційної пропаганди Росії.

«Ці страшилки ми чуємо вже понад рік: "Латвія найбільше постраждає від санкцій", "ВВП впаде на 20%", "збитки будуть оцінюватися в мільярдах". Але статистика і економічні показники ці домисли повністю спростовують. Тому я оцінюю такі повідомлення у ЗМІ як частину інформаційної пропаганди, мета якої - похитнути принципову позицію Латвії. Ми бачимо, що Росія сама дуже сильно постраждала від санкцій. Хоча по телевізору показують, як знищуються "санкційні" продукти», - заявив міністр.

Відео дня

На його думку, місцевий бізнес має переорієнтуватися на інші ринки, оскільки працювати тільки з одним партнером – ненадійно.

Крім того, за словами міністра, проблеми у бізнесу не є наслідком "поганої зовнішньої політики Латвії", а результатом тих подій, які відбулися в минулому році в Україні.

Читайте такожУ Росії практично за тиждень знищили 870 тонн продуктів із ЄС

Раніше УНІАН повідомляв, що постійні представники країн-членів ЄС домовилися продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня наступного року. Також була досягнута домовленість, що на один рік будуть продовжені санкції на інвестиції для окупованого Криму.