Сикорский / Фото УНИАН

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Польщі та колишній спікер Сейму Радослав Сікорський, передає Польське радіо. "Україна проводить реформи, а конфлікт на її сході надто дорого обходиться Росії", - сказав у розмові телеканалу CNN Радослав Сікорський.

Читайте такожСікорський: конфлікт в Україні повинен вирішувати весь ЄС, а не окремі країни

Дипломат, говорячи про політику очільника Кремля, наголосив, що "складно точно зрозуміти чиїсь наміри". "Але можемо зосередитися на результаті чиїхось дій", - додав він.

Відео дня

Радослав Сікорський також розповів, як він бачить можливість стримування російської агресії проти України. "Ми повинні показати президенту Путіну, що російська агресія не повинна перекинутися за кордони простору НАТО", - сказав він. "По-друге, ми повинні переконати президента Путіна, що будь-яка подальша агресія проти України означатиме продовження збройного конфлікту, в якому він не зможе здобути перемогу. І по-третє, ми повинні показати йому, що час не діє на його користь. Україна прийняла програму реформ, а конфлікт на її сході є надто дорогим для Росії", - сказав він.

Як додав польський політик, тільки після цього стануть можливими перемовини на тему порозуміння та виведення російських військ з окупованих теренів України. "Найкраще було б якби у цих перемовинах брали участь Євросоюз та США і аби ці розмови стосувалися усіх заморожених конфліктів на просторі колишнього СРСР – в Придністров’ї, на Кавказі та у кількох інших регіонах", - підкреслив він.