Фицо / УНИАН

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що швидше ризикне порушити правила Євросоюзу, ніж прийме обов'язкові квоти щодо розподілу мігрантів. Про це він заявив у відповідь на ухвалену Євросоюзом угоду про розподіл 120 тис. мігрантів, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожУ Словаччині виступили проти нового плану розподілу біженців

"Я радше піду на порушення справи (з боку ЄС - Ред.) проти Словаччини, ніж поважатиму цей диктат більшості", - заявив Роберт Фіцо в ефірі словацького телеканалу ТА3. Він закинув більшості в Раді ЄС зневажання раціональних аргументів, причиною чого стала неможливість досягнути консенсусу. 

Відео дня

У свою чергу Єврокомісія привітала зусилля, "вжиті всіма державами-членами для досягнення результату". "Після прийняття цього рішення ЄС зараз у змозі перемістити загалом 160 тис. людей, які мають чітку потребу міжнародного захисту, в найближчі два роки", - йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС схвалили угоду про розподіл 120 тис. мігрантів за системою квот. Проти цієї угоди проголосували Словаччина, Румунія, Чехія та Угорщина. Фінляндія утрималася.