REUTERS

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН, передає радіо "Свобода". Дональд Туск назвав це одним з головних викликів, що стоять зараз перед Європою, "небачені і нечувані вже десятиліттями".

Читайте такожСанкції проти РФ за анексію Криму будуть залишатися до тих пір, доки Україна не поверне півострів - Нуланд

"Європейські лідери мусять шукати відповідь на наслідки силової зміни кордонів на нашому континенті, як-то в Україні, на порушення Статуту ООН", – сказав Дональд Туск.

Відео дня

Іншими, за його словами, є війни, що палають на південь і на схід від кордонів Європи, криза з мігрантами, напади терористів усередині Європи й економічні труднощі деяких країн-членів Євросоюзу.

Але, запевнив Дональд Туск, Європа й далі так само віддана своїм цінностям і цілям, як і будь-коли не зійде зі свого курсу, незважаючи на ці виклики.

У вівторок, 28 вересня, президент США Барак Обама у виступі на сесії Генасамблеї ООН також критикував Росію за анексію Криму і подальшу агресію на сході України. Як заявив Барак Обама, "ми не можемо залишатися осторонь, коли суверенітет і територіальна цілісність держави кричуще порушується". При цьому він наголосив: "Якщо це мине без наслідків в Україні, то це може статися і з будь-якою іншою державою, представленою тут", – сказав Барак Обама.