REUTERS

Діаметр ока бурі дорівнює приблизно 9 км. Даних про жертви серед населення поки не надходило, передає ТАСС.

Швидкість вітру урагану досягає 70 метрів в секунду.

Наслідки удару найпотужнішого в історії планети урагану можуть бути катастрофічними. Для мінімізації збитків в особливо вразливі райони були направлені тисячі рятувальників і військових, у тому числі інженерні частини, оснащені спеціальною технікою. Сили цивільної оборони Мексики евакуювали з прибережних районів тисячі туристів та десятки тисяч місцевих жителів. Для їх розміщення були обладнані сотні притулків.

Відео дня

Читайте такожGoogle буде допомагати користувачам уникати ураганів або торнадо

Ураган обрушив на прибережні райони багатометрові хвилі і потужні зливи. Очікується, що всього за 48 годин може випасти до піврічної норми опадів, що неминуче загрожує затопленнями і сходом зсувів. Очікується, що "Патрісія" пройде над штатами Халіско, Коліма, Наяріт, Сакатекас і Коауїла і навіть може дійти до території США. Тим не менш, фахівці прогнозують, що на цьому шляху циклон значно ослабне і стане ураганом другої категорії або навіть тропічним штормом.

Читайте такожУ Мексиці через наближення урагану "Патрісія" почалася евакуація

Раніше УНІАН повідомляв, що ураган п'ятої категорії "Патрісія" біля тихоокеанського узбережжя Мексики ставить рекорди по швидкості вітру, що досягає 325 кілометрів на годину з поривами до 400 кілометрів на годину.