REUTERS

Прямі збитки від скасування бронювання готелів на курортах Єгипту в зимові місяці внаслідок припинення низкою країн польотів до цієї країни становлять 500 мільйонів доларів, повідомляють РИА Новости з посиланням на заяву члена правління Асоціації туристичних палат Єгипту Хусама аш-Шаіра.

У повідомленні наголошується, що Росія в п'ятницю припинила авіасполучення з Єгиптом до з'ясування причин авіакатастрофи лайнера А321 на Синаї, в результаті якої загинули 224 особи. Раніше про припинення польотів до Єгипту заявила Великобританія, слідом за нею Голландія, Ірландія, Франція.

Читайте такожВ Єгипті зазнав аварії російський цивільний літак - ЗМІ

Відео дня

"Прямі збитки через припинення низкою країн польотів і скасування бронювання готелів на зимові місяці становлять близько 500 мільйонів доларів. За нашими підрахунками, якщо це питання не вирішиться за 4-5 днів, Єгипет протягом року втратить до 2 мільярдів доларів", - сказав аш-Шаір, який є одним з найбільших власників мережі готелів на курортах Червоного моря.

Читайте такожУ московському аеропорту "Внуково" застрягли сотні туристів через скасування рейсів до Єгипту

До катастрофи над Сінаєм Єгипет розраховував до кінця 2015 року прийняти близько 10 мільйонів іноземних туристів. На кінець серпня ця цифра становила 6,6 мільйона осіб, що на 5% більше аналогічних показників минулого року. Доходи від туризму до кінця 2015 року планувалися на рівні 7,5-8 мільярдів доларів. Перше місце за кількістю приїжджаючих до Єгипту туристів посідає Росія, друге і третє - Великобританія та Німеччина, далі Італія та Франція.