США испытали новую крылатую ракету / US Naval Air Systems Command

ВМС США випробували нову протикорабельну крилату ракету великої дальності LRASM (Long Range Anti-Ship Missile), передає DT.ua з посиланням на Defense Aerospace.

Повідомляється, що випробування проводилися на базі ВМС США "Патаксент Рівер". Макет LRASM підвісили на винищувач F/A-18E/F Super Hornet з метою випробувань перевірки впливу ракети на аеродинамічні характеристики літака та його основні вузли підвіски озброєння. Найближчим часом Пентагон планує провести пуски нової ракети з винищувача. Програму розробки LRASM планується завершити в 2017 році, а з 2018 року вона надійде на озброєння ВМС США.

Читайте такожПутін вважає, що Захід хоче отримати "вирішальну військову перевагу" над Росією

Відео дня

LRASM оснащена радіочастотним датчиком для виявлення кораблів, каналом зв'язку з центром управління і електронно-оптичною системою, яка призначена для розпізнавання цілей і прицільного наведення.

Також ракета забезпечена перешкодозахищеним модулем GPS для виявлення і знищення конкретних кораблів у складі групи.

Раніше глава Пентагону Ештон Картер заявив, що США модернізують озброєння для протистояння агресії Росії. Зокрема, йде модернізація ядерного арсеналу, вкладаються гроші в розвиток нових технологій, які допоможуть вдосконалити дрони, бомбардувальники високої дальності, лазери.

Крім того, йде впровадження нових систем радіоелектронної боротьби.

"Ми модернізуємо наші бойові сили і засоби, а також плани реагування в надзвичайних ситуаціях - як самі по собі, так і спільно із союзниками - для стримування агресії Росії і для зменшення уразливості союзників і партнерів", - сказав Картер.