REUTERS

Понад 400 тисяч сирійських біженців, які перебувають зараз у сусідніх із Сирією країнах, потребують переселення до третіх країн.

Про це повідомило Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), передає ТАСС.

«За оцінками УВКБ, 10% з 4,1 млн зареєстрованих біженців у сусідніх із Сирією державах перебувають у вразливій ситуації і потребують переселення або гуманітарного доступу до третіх країн», - сказав офіційний представник цього управління Едріан Едвардс.

Відео дня

Він зазначив, що на даний момент близько 30 країн обіцяли надати для розселення або тимчасового гуманітарного перебування сирійців загалом понад 160 тис. місць.

Читайте такожМігрантська криза: Македонія будує на кордоні з Грецією металеву огорожу (фото)

Едвардс наголосив, що йдеться про «дуже важливу підтримку, надану державам-сусідам Сирії, де знайшла притулок основна частина біженців.

Він наголосив, що в УВКБ «вітають новини про те, що перша група сирійських біженців прибула до Канади з Лівану». У групі - 163 людини. Загалом Канада планує прийняти 25 тис. сирійців.

Із січня по грудень до Європи із Сирії прибули 388 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, за даними агентства Frontex, з 1 січня по 1 листопада 2015 року зовнішні кордони ЄС перетнули 1,2 млн нелегальних мігрантів.