rodina.ru

Про це повідомляє РИА "Новости".

Як зазначають депутати, агентство Reuters опублікувало інформацію про те, що вже в травні США має намір розмістити ракетні пускові установки типу HIMARS на південному сході Туреччини.

Читайте такожСпікер Держдуми: Росія зараз веде три війни

Відео дня

"Варто зазначити, що тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, за наявними даними, дозволяють, серед іншого, використовувати ракети з радіусом дії до 500 км. Таким чином, створюється потенційна загроза союзникам Росії по ОДКБ (в першу чергу, Вірменії)", - йдеться у зверненні депутатів.

На думку російських депутатів, в цілях захисту інтересів РФ та членів ОДКБ необхідно прийняття заходи у відповідь на "наступальні дії США".

Читайте такожЖириновський порівняв Меркель із Гітлером, які сто років "відривали Україну від Росії"

"У першу чергу, мова йде про розміщення російських пускових установок аналогічного або навіть більшого радіусу дії на Кубі. Крім того, вбачається ще більш доцільною асиметричною відповіддю Вашингтону - у вигляді відновлення радіоелектронного центру в Лурдесі", - пишуть депутати.

Подібне рішення може бути прийнято в рамках чинного Договору про дружбу і співробітництво між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і Кубою, наголошується у зверненні.