ПТРК / скриншот

Про це повідомляє Lenta.ru.

Атака була здійснена за допомогою американського протитанкового ракетного комплексу TOW. Інформації про характер пошкоджень машини і її долю екіпажу немає.

Це друге зафіксоване попадання ракети в Т-90 в Сирії. В кінці лютого в провінції Алеппо бойовики зняли на відео пуск по цій машині протитанкової ракети також американського виробництва.

Відео дня

На те, що на записі тривалістю 1,5 хвилини відображений не поширений в Сирії танк Т-72, ​​а його просунута версія Т-90, зокрема, вказує наявність комплексу активного захисту «Штора-1» і дистанційно керованої кулеметної установки на вежі .

У момент пуску ракети ПТУР TOW-2A екіпаж танка вів вогонь з кулеметною установки по позиціях повстанців.

Читайте такожВ Сирії внаслідок авіаударів загинуло 10 осіб - Reuters

Вперше появу танків Т-90 в районі Алеппо було зафіксовано в кінці листопада 2015 року. У грудні минулого року повідомлялося, що в Сирії використовується рання версія цих машин, відома також як «Т-90 зразка 1992 року» (з литою вежею).

На початку лютого повідомлялося, що сили сирійської армії використовували в боях в Алеппо близько 15 танків Т-90, отриманих в якості військової підтримки від Росії. За деякими даними, нові танки отримали на озброєння елітні підрозділи урядових сил. Екіпажі бойових машин складаються з військовослужбовців Сухопутних військ Сирії, які мають досвід експлуатації танків Т-72 і пройшли прискорені курси перепідготовки.

Читайте такожБлизько 30 людей загинули внаслідок авіаударів по табору біженців у Сирії

Американські ПТУР TOW-2 в модифікації TOW-2A проводилися з 1987 року. Комплекс призначений для ураження бронетехніки, оснащеної комплексами динамічного захисту.