REUTERS

Це випливає з опублікованих сайтом WikiLeaks дипломатичних телеграм, передає Лента.ру.

«Темер, який "повалив" президента Бразилії Ділму Руссефф, передавав секретну політичну інформацію розвідувальним службам США», — наголошується в офіційному Twitter проекту.

Наведені сайтом матеріали відносяться до 2006 року, коли посаду президента країни займав попередник Руссефф і її колега по лівому руху Луїс Інасіо Лула да Сілва.

Відео дня

Читайте такожСенат Бразилії відсторонив президента країни від влади

У телеграмах зокрема, містяться дані про розклад політичних сил в Бразилії — лівих, які перебували при владі, і що протистояла їм опозиції. Крім того, наводяться відомості про дії низки партій в умовах конкурентної політичної боротьби, оцінка шансів тих чи інших сил на виборах, характеристика можливих альянсів. Саме Темер, на той момент депутат Конгресу від Сан-Паулу, розповідав американцям про політичну ситуацію в країні і ділився своєю думкою.

Темера, зокрема, обурювало те, що правляча Партія трудящих, за його словами, «викрадала державні гроші», але не для вигоди конкретних осіб, а для розширення впливу партії. Також політик у своїх характеристиках піддав тодішнього президента Лулу критиці за те, що той приділяв «надмірну увагу» соціальним програмам, які, на думку Темера, не сприяли економічному зростанню і розвитку.

Читайте такожПрихильники президента Бразилії протестують проти початку процедури імпічменту

Як повідомляв УНІАН, Мішел Темер, тимчасово виконуючий обов'язки президента Бразилії після відсторонення від посади Ділми Русеф, закликав країну об'єднатися перед обличчям однієї з найсерйозніших криз в її історії.