REUTERS

В операції беруть участь кораблі і авіація Єгипту, Греції, Великої Британії, Франції, Кіпру, Італії та США. У четвер ввечері президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі закликав інтенсифікувати пошуки, щоб знайти уламки, передає російська служба ВВС.

Читайте такожГройсман висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака EgyptAir

Раніше надходили повідомлення про виявлення біля берегів Греції уламків, які, можливо, належать зниклому літаку. Проте грецькі експерти зазначають, що поки немає доказів, що дійсно йдеться про авіалайнер EgyptAir.

Відео дня

У ніч на п'ятницю грецька влада виявили неподалік від грецького острова Карпатос уламки білого і блакитного кольорів, які відповідають фірмовому розфарбовуванню літаків EgyptAir. У компанії підтвердили цю інформацію, проте це не означає, що уламки належать саме зниклому літаку.

Як повідомляв УНІАН, літак А320 авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс MS804 з Парижа до Каїра, зник з радарів одразу після того, як увійшов у повітряний простір Єгипту. На борту літака перебували 66 осіб, у тому числі 56 пасажирів. Серед них були 30 громадян Єгипту, 15 громадян Франції і представники ще 10 країн, в тому числі підданий Великої Британії.

За словами міністра цивільної авіації Єгипту Шеріфа Фатхі, з усіх можливих причин катастрофи найбільш вірогідною є версія теракту, проте інші версії також не виключаються.