REUTERS

Про це заявив у п'ятницю спеціальний представник президента РФ по Близькому Сходу і країнам Африки, заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов, повідомляє ТАСС.

"Контакти на рівні міністрів закордонних справ, міністерства оборони, звичайно, присутні, - сказав він. - Ці контакти ми ведемо в щоденному режимі, тому, звичайно, йде обмін інформацією та обговорення того, як складається ситуація, як підтримується режим припинення вогню, фіксуються порушення".

Читайте такожРосія відкладає нанесення авіаударів у Сирії

Відео дня

Дипломат також звернув увагу на зменшення випадків порушення режиму припинення військових дій в Сирії. "Вони все ще мають місце. Однак їх набагато менше, ніж було раніше", - зазначив Богданов.

"Але ми, звичайно, розраховуємо на більш тісну взаємодію з координації дій по звільненню Сирії", - підкреслив Богданов.

Крім того, заявив Богданов, Москва виступає за якнайшвидше відновлення міжсирійських переговорів, однак для цього потрібна політична воля всіх сторін.

"Ми виступаємо за те, щоб у переговорах не було тривалих пауз, - сказав він. - Але для цього потрібна політична воля, щоб всі представники сирійської опозиції були готові до цих переговорів".

"Ми хотіли б, щоб у переговорах брала участь одна єдина делегація, - підкреслив Богданов. - Але, я думаю, що поки що умови для цього не створені".