REUTERS

З відповідною заявою у вівторок, 31 травня, виступив речник Білого дому Джош Ернест, передає Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

"Сполучені Штати рішуче засуджують випробування ракети Північною Кореєю", - зазначив він. Ернест також закликав Пхеньян утриматися в майбутньому від подібних дій, а натомість зосередитися на виконанні своїх міжнародних зобов'язань.

Читайте також"Останній шанс": КНДР продемонструвала у відеоролику, як знищить США ядерним ударом

Відео дня

Водночас американські військові підтвердили спробу Північної Кореї здійснити запуск балістичної ракети середньої дальності. За даними Стратегічного командування Збройних сил США, спроба запустити ракету була здійснена на світанку вівторка. Пентагон у своїй заяві так само різко засудив дії Пхеньяна, вказавши, що вони порушують відповідну резолюцію Ради Безпеки ООН, передає агенція.

З осудом дій Пхеньяна до цього виступили також Сеул та Токіо. Так, Південна Корея застерегла північного сусіда, що КНДР може отримати у відповідь загострення санкцій з боку міжнародної спільноти та ще більшу ізоляцію. З такою заявою виступив речник міністерства закордонних справ Південної Кореї. А голова МЗС Японії Фуміо Кішіда, своєю чергою, назвав численні пуски ракет Північною Кореєю "актами провокації міжнародної спільноти, в тому числі й Японії".

Як повідомляв УНІАН, міністерство оборони Південної Кореї заявило про те, що Північна Корея провела ще один невдалий запуск балістичної ракети. мова може йти про ракету середньої дальності типу "Мусудан".