REUTERS

Як зазначає Reuters, запуск відбувся всього через день після того, як США і Південна Корея зобов'язалися розгорнути передові протиракетні системи для протидії загрозам з боку КНДР, і через два дні після того, як Північна Корея попередила, що планує жорстку відповідь на санкції проти лідера країни Кім Чен Ина, що та назвала "оголошенням війни" з боку США.

За даними військових Південної Кореї, ракета була запущена приблизно в 11:30 за сеульським часом (5:30 за Києвом) у водах на схід від Корейського півострова.

Ракета було, ймовірно, запущено з підводного човна. Однак, судячи з усього, запуск провалився ще на ранній стадії польоту.

Відео дня

Читайте такожКНДР провела два запуски ракет середньої дальності

За даними південнокорейського агентства Yonhap, ракета вибухнула приблизно на висоті 10 кілометрів.

Військові Південної Кореї відмовилися підтвердити це. Втім, за їх даними, що ракета була виявлена в морі на південний схід від північнокорейського міста Сінпо.

Запуск ракети, окрім Південної Кореї, засудили Японія і США.

За словами японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе, запуск ракети КНДР є "явним викликом резолюцій Ради безпеки ООН".

З рішучим засудженням запуску виступила й прес-секретар управління Держдепартаменту США у справах Східної Азії і Тихоокеанського регіону Габріель Прайс.Читайте такожЯпонія має намір перехопити балістичну ракету КНДР у разі запуску

"Ми рішуче засуджуємо ракетні випробування Північної Кореї у порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, які явним чином забороняють використання Північною Кореєю балістичних ракетних технологій", - сказала вона.

Нагадаємо, 6 липня США ввели персональні санкції проти лідера КНДР Кім Чен Ина, керівників Міністерства народної безпеки та виправної служби Мін'юсту Північної Кореї, у підпорядкуванні яких знаходяться табори примусової праці, а також голів відомств, які відповідають за державну пропаганду.

8 липня Південна Корея і США заявили, що розгорнуть у Південній Кореї протиракетну систему, щоб протистояти загрозі з боку озброєної ядерною зброєю КНДР, що в свою чергу викликало різкий протест з боку Китаю.