REUTERS

Загалом генералітет країни нараховує 360 осіб. Ще 14 вищих військових чинів утримуються під вартою за таким ж звинуваченням, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожУ Туреччині звільнили понад 49 тисяч держслужбовців за причетність до спроби перевороту - ЗМІ

Крім того, міністерство оборони Туреччини почало розслідування щодо всіх військових суддів та прокурорів, призупинило повноваження 262 з них, повідомляє місцевий приватний телеканал NTV. Також влада відсторонила від служби 900 поліцейських у столиці країни Анкарі за підозрою у причетності до руху, очолюваного проповідником Фетхуллахом Гюленом, який мешкає у США. Влада країни вважає його ідейним натхненником путчу, який провалився. Сам Гюлен це заперечує.

Відео дня

Раніше у цей день Рада вищої освіти Туреччини заборонила вченим робочі поїздки за кордон і закликала тих, хто зараз перебуває в інших країнах, "в найкоротші терміни" повернутись. Рада попросила ректорів університетів "терміново вивчити ситуацію щодо всіх академічних і адміністративних працівників, пов'язаних з FETO (Терористична організація Фетхуллаха)" та доповісти до 5 серпня.

Як повідомляв УНІАН, 19 липня уряд Туреччини призупинив повноваження 15,2 тис. працівників освітньої галузі та почав вимагати відставки майже 1,6 тис. деканів приватних та державних університетів, які начебто пов'язані з Гюленом.