Ілюстрація / Reuters

На кордоні Вірмені та Азербайджану поновилися бої. Сторони звинувачують одна одну у порушенні перемир’я. Про це повідомляють ЗМІ обох країн.

Зокрема, вірменське видання Аrmenpress заявляє, що азербайджанські військові нібито намагались здійснити диверсійне проникнення. Повідомляється, з посиланням на заяву прес-секретаря Міноборони Вірменії Арцруна Овнаисяна, що застосовується снайперська зброя та гранатомети.

При цьому азербайджанське видання Azertag пише, що вірменська сторона 39 разів порушила режим припинення вогню.

Відео дня

Читайте такожНагірний Карабах змінить назву на Республіку Арцах - ЗМІ

Зазначається, з посиланням на прес-службу Міноборони Азербайджану, що з позицій, розташованих в селі Паравакар Іджеванского району Вірменії, нібито були обстріляні азербайджанські позиції, що знаходяться в селі Кохнегишлаг і на безіменних висотах на території Газахского району, з позицій, дислокованих в селах Айгепар, Мосесгех Бердського району, були обстріляні позиції, що знаходяться в селах Алібейлі , Агбулаг Товузского району.

***У 1991-1994 в районі Нагірного Карабаху розгорнулися повномасштабні воєнні дії. Вірменія підтримала Нагірний Карабах у конфлікті з Азербайджаном. У 1994 році між Вірменією і НКР з однієї сторони, і Азербайджаном з іншої було укладено Бішкекський протокол про припинення вогню. Однак біля лінії зіткнення продовжилися збройні конфлікти. Останній раз ситуація загострилася в квітні 2016 року, коли Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні перемир'я. Тоді в результаті перестрілки на кордоні загинули як мінімум кілька десятків людей.