З офісу Навального виносять техніку / @ThomasJLowe1

Після обшуку в офісі Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, який закінчився трохи пізніше опівночі 27 березня, невідомі люди в цивільному і двоє поліцейських винесли звідти комп'ютерну техніку і, можливо, ще якісь речі. Про це повідомив співробітник Фонду Дмитро Масальський. На підтвердження він оприлюднив відеозапис.

Читайте такожУ Москві соратника Навального госпіталізували після затримання на мітингу

За словами Масальского, обшук відбувався за відсутності директора і співробітників ФБК і адвокатів, всіх їх з самого початку і до закінчення заходу не пускали далі ліфтового майданчика.

Прес-секретар Навального і ФБК Кіра Ярмиш повідомила, що співробітників Фонду затримали.

"Евакуація будівлі, затримання співробітників до ранку - все, лише б отримати доступ до наших комп'ютерів і інформації про нових розслідуваннях. Ніби на нашу роботу можна вплинути, вкравши техніку", - написала в "Твіттері" Ярмиш.

"Це не обшук. Це крадіжка техніки людьми в погонах!!! З офісу винесли техніку, включно з моїм ноутбук (за сумкою визначили)... Сам офіс опечатали", - розповіла в "Твіттері" юрист ФБК Любов Соболь.

Директор фонду Роман Рубанов в "Твіттері" повідомив, співробітників ФБК у Данилівському Відділі внутрішніх справ допитали у кримінальній справі за ст. 282 " Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності) і ст. 318.

Станом на 9 ранку 27 березня офіс залишається опечатаним.

Як повідомляв УНІАН, затримані співробітники ФБК вели інтернет-трансляцію про масові акції проти корупції, які відбулися в Росії 26 березня. Серед затриманих – керівник виборчого штабу Олексія Навального Леонід Волков, якого підозрюють в екстремізмі.

Навального також затримали в неділю в Москві перед початком організованого ним антикорупційного мітингу, що проходив в центрі російської столиці.

За попередніми даними ВВС-Інфо, під час масових протестів у Москві 26 березня на Тверській вулиці і було затримано близько 1030 осіб. Їх розвезли до 51 відділення поліції. Станом на 3 ночі ще не всі затримані відпущені з ВВС: щонайменше 120 залишалися у відділеннях.

Щонайменше у 22 ВВС затриманих допитували співробітники Слідчого комітету — за окремими даними, у зв'язку з травмою, яку вдень отримав співробітник поліції на Тверській вулиці (СК порушив кримінальну справу за 317 ст. КК). При цьому затриманим і ставили питання з приводу цілей відвідування протестної акції та отримували вони самі травми в ході затримання.

Більшість людей вже відпущені з відділень. Затриманих оформили за статтею 20.2 КоАП, яка передбачає штраф до 20 тисяч рублів за "порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів". На них чекає судова тяганина.