REUTERS

Зовнішньополітичне відомство США розповсюдило супутникові знімки, на яких зображено будівлю на території тюремного комплексу Саїдная поблизу Дамаска, яке, як вважають американці, влада переробила в крематорій, повідомляє агентство Associated Press.

Супутникові фотографії в'язниці агентство опублікувало у своєму Twitter.

За словами представника відомства Стюарта Джонса, крематорій необхідний для того, щоб приховати від громадськості масові вбивства, вчинені у в'язниці. Як стверджують в Держдепі, щодня у в'язниці Саїдная через повішення страчують по 50 осіб, а їх тіла спалюють.

Читайте такожУ Сирії залишились десятки тонн хімічної зброї – прем’єр Ізраїлю

В ході презентації фотографій Джонс заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада, який підтримують Росія і Іран, опустилося до чергової стадії "морального розкладання». Чиновник закликав Москву і Тегеран надати вплив на Дамаск, щоб домогтися режиму припинення вогню і почати переговори про політичне майбутнє Сирії, пише РБК.

В серпні 2016 року міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь під назвою «Це ламає людину». Доповідь присвячено масовим тортур і вбивств у військовій в'язниці Саїдная в Сирії, підконтрольній урядової армії Сирії. За інформацією експертів Amnesty, у цій в'язниці загинули десятки тисяч.