Рекс Тіллерсон / REUTERS

Держсекретар США Рекс Тіллерсон у п'ятницю, 9 червня, закликав країни Перської Затоки до деескалації у відносинах із Катаром та застеріг від дипломатичних наслідків продовження блокади, як повідомляє DW.

"Наші очікування - що (країни Затоки. - Ред.) негайно зроблять кроки до деескалації ситуації і докладуть щирих зусиль для подолання суперечностей, які вони мають поміж собою", - цитує Тіллерсона інформагенція Reuters.

Читайте такожТрамп призначив Тіллерсона посередником від США в ситуації навколо Катару

Відео дня

Держсекретар США наголосив, що блокада принесла "наслідки, яких не планували". Серед них - проблеми, з якими стикнулися звичайні громадяни Катару, блокування міжнародних бізнесових операцій та воєнних операцій США проти "Ісламської держави" у цілому регіоні.

Тіллерсон закликав до "спокійного і обдуманого діалогу" та підкреслив, що США підтримують зусилля з посередництва у даному конфлікті, яких докладає Кувейт.

Нагадаємо, 5 червня кілька арабських країн регіону - зокрема Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет  - розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром через начебто підтримку останнім екстремістів та терористів. Пізніше до цих країн долучилися Ємен, Мальдівська Республіка, Мавританія, Сенегал та Чад. Габон обмежився засудженням дій офіційної Дохи.