Ізраїльтянин-араб на ім’я Ала Агабрія підірвався на міні під час пікніка, який він і його родичі влаштували на мінному полі, повідомляє "Єдіот Ахронот". Рятувальники, які прибули на місце інциденту спробували доставити його в лікарню на вертольоті, проте по дорозі впустили, внаслідок чого Агабрія впав з висоти 50 метрів і загинув.

Агабрія разом з двома родичами вибрав поле для пікніка в районі міста Бейт-Шеан. Як пізніше пояснили поліції родичі загиблого, вони не знали, що поле є закритою військовою зоною, і не бачили ніяких застережливих знаків або огорожі.

Агабрія підірвався на одній з мін і довгий час провів в очікуванні рятувальників, які не могли до нього добратися через небезпечність ділянки. Було вирішено евакуювати постраждалого за допомогою військового вертольота, який прибув на місце через півтори години після інциденту.

Відео дня

Рятувальники прив`язали Агабрію до носилок і, надівши на нього шолом, прикріпили носилки до вертольота за допомогою спеціальних тросів. Проте, коли вертоліт злетів і почав набирати висоту, троси ослабли, внаслідок чого Агабрія впав.

Як відзначає The Jerusalem Post, глава ВВС Ізраїлю Ідо Нехуштан розпорядився створити комісію з розслідування нещасного випадку.

Лента.ру