Ілюстрація / REUTERS

Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило про видачу додаткових 15 тис. дозволів на в'їзд у країну для низькооплачуваних сезонних працівників за програмою H-2B з метою підтримки американських підприємств.

Відповідну заяву розміщено на офіційному сайті міністерства, передає 112 Україна.

"Американські підприємства, які підпадають під небезпеку безповоротної шкоди через нестачу тимчасових несільськогосподарських працівників, зможуть наймати до 15 тис. додаткових сезонних робітників", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСША посилили правила видачі віз: тепер можуть запросити біографію за останні 15 років

Це рішення було прийнято після консультацій на рівні глав міністерств сільського господарства і внутрішньої безпеки, який відповідає, зокрема, за візову політику. При цьому була досягнута домовленість, що для отримання права для найму таких працівників американські підприємства повинні довести, що їх бізнесу може бути завдано непоправної шкоди без таких сезонних робітників.

Візи надаватимуться за програмою H-2B, яка була введена урядом США з метою залучення достатньої кількості низькооплачуваних тимчасових працівників для виконання несільськогосподарських робіт на підприємствах США.