скріншот

Національна партія Нової Зеландії заплатить американському реперу Емінему 600 тис. новозеландських доларів (412 тис. доларів США) в якості компенсації за порушення його авторських прав, пише Русская служба BBC.

Національна партія використовувала в своїй передвиборчій рекламі мелодію пісні Lose Yourself. Пісня, використана в передвиборній агітації, називалася Eminem-esque, що можна перевести як "В стилі Емінема", і, як постановив суд, майже не відрізнялася від оригіналу.

Читайте такожУ Голлівуді раптово помер режисер "Восьмої милі" Кертіс Хенсон

Лейбл Емінема Eight Mile Style подав позов після того, як Національна партія використовувала в своїй кампанії 2014 року неліцензійну версію пісні, яка отримала Оскара.

Адвокати новозеландської партії стверджували, що використана музика - не Lose Yourself, а композиція під назвою Eminem-esque, яка була придбана в стоковій музичній бібліотеці.

Але суд в середу ухвалив, що саундтрек досить схожий на "надзвичайно оригінальний" твір Емінема і що закон про авторське право було порушено.

У ході слухань були оцінені так звані барабанні патерни, хоровий спів і скрипкові тональності в кожній версії. Все це, як було заявлено, дуже схоже на оригінал.

"Таке використання не схвалили б ні Емінем, ні Eight Mile Style", - йдеться в рішенні суду.

Пісня Lose Yourself була випущена в 2002 році в збірнику саундтреків до фільму "Восьма миля" (8 Mile), в якому Емінем зіграв головну роль. У 2004 році трек увійшов до списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone.

Трек, використаний у 2014 році більше 100 раз в телевізійній передвиборчій рекламі Національної партії Нової Зеландії, був узятий з бібліотеки компанії Beatbox.

Треки, які звучать схоже на відомі пісні, але досить змінені для того, щоб уникнути судових позовів, регулярно з'являються в безкоштовних бібліотеках музичних треків.

Як повідомляв УНІАН-Таблоїд, напередодні Емінем у своєму ролику на вручення музичної премії жорстко розкритикував Трампа.