У Саудівській Аравії заарештованих принців тримають в п'ятизірковому готелі / Twitter

Газета The New York Times опублікувала відео з п'ятизіркового готелю "Рітц Карлтон" в Ер-Ріяді, на якому, за даними американського видання, затримані в неділю саудівські принци, чиновники і міністри.

Читайте такожУ Саудівській Аравії стався замах на життя наслідного принца

На кадрах показано велике фойє, на підлозі якого розстелені матраци. На них під килимами сплять члени королівської сім'ї та інші високопоставлені особи, підозрювані у корупції. Їм заборонили виїзд з країни, заморозили їх банківські рахунки, пише tengrinews.kz.

Відео було знято вранці в понеділок. Його зробив один з охоронців. На задньому плані видно людей в темній формі. В одному з приміщень стоїть автомат. Як з'ясували журналісти, готель "Рітц Карлтон" в столиці Саудівської Аравії до 16 листопада "виявився недоступний для реєстрації".

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 листопада король Саудівської Аравії Салман Бен Абдель Азіз Аль Сауд оголосив про початок масштабної боротьби з корупцією в країні і видав указ про створення Вищого комітету. Відомство очолив наслідний принц Мухаммед бен Салман. Наступного дня були затримані 11 принців з правлячої сім'ї, чотири міністра з нинішнього складу уряду королівства і десятки колишніх міністрів.