Роберт Мугабе / REUTERS

Колишній віце-президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, якого раніше відсторонив від посади багаторічний лідер країни Роберт Мугабе, протягом найближчих 48 годин має намір взяти на себе управління країною. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представника правлячої партії Зімбабве ЗАНУ-ПФ.

Раніше Мнангагва закликав Мугабе покинути свій пост. У своїй заяві колишній віце-президент підкреслив, що поки він знаходиться за межами Зімбабве і повернеться в країну лише тоді, коли йому гарантують безпеку. Кандидатуру Мнангагви підтримує ЗАНУ-ПФ.

Читайте такожУ парламенті Зімбабве готують імпічмент для "друга Путіна" Мугабе

У вівторок спікер парламенту Зімбабве Джейкоб Муденда зачитав лист президента країни Роберта Мугабе, в якому той повідомив про свою добровільну відставку. У відповідь члени парламенту влаштували овації і танці прямо в залі законодавчого органу країни. Відео опубліковано на YouTube-каналі видання Meduza. На вулицях столиці Зімбабве Хараре почалося свято – люди вийшли з піснями і танцями, водії автомобілів сигналили. Роберт Мугабе керував Зімбабве протягом 37 років.