Ілюстрація / REUTERS

Директор департаменту міжнародних багатосторонніх відносин Фонду "Майдан закордонних справ", дипломат Олександр Хара заявив, що агресія Російської Федерації обумовлена поганими справами в економічній, політичній та інших площинах, це так званий "експорт агресії".

Росії зможе продовжувати агресію, в тому числі і проти України, в 2018-му році, розповів він на чаті в "Главреді".

Відео дня

"Мова йде як про фінанси, так і про готовність російського суспільства жити під режимом Путіна (президент РФ Володимир Путін — Ред.). Більш того, агресія Росії обумовлена поганими справами в економічній, політичній та інших площинах. Це так званий "експорт агресії", — зазначив гість.

Читайте такожУ Росії назвали втрати військовослужбовців за 5 років, пік смертей припав на 2014 рік - ЗМІ

За словами співрозмовника видання, "історичною паралеллю є початок Другої світової війни з нацистською Німеччиною, коли вона була на грані глибокої економічної кризи".

"Отже, щоб її уникнути, потрібно було розширювати кордони Рейху. У Росії також традиційно є два режими: пригнічення або війна проти власних громадян (Північний Кавказ), або розширення кордонів імперії на сусідні держави", — підкреслив експерт.

Раніше секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) говорив, що ідея "русского мира" провалилася, але Кремль продовжує просувати її.