Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про намір вивчити можливість посилення національного законодавства про наклеп після публікації книги журналіста Майкла Вулффа «Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа», що викликала великий резонанс у країні.

Як повідомляє Reuters, про це глава держави заявив перед початком першого у новому році засідання свого кабінету.

Читайте також"Дуже стабільний геній": Трамп відповів на критику своїх розумових здібностей

Відео дня

"Наші діючі закони про наклеп є обманом і ганьбою, і не відповідають американським цінностям або американській справедливості, тому ми серйозним чином вивчимо їх", - підкреслив Трамп.

"Ми уважно вивчимо закони нашої країни про наклеп з тим, щоб людина, про яку хто-небудь скаже неправду чи наклеп, змогла отримати захист у наших судах", - зазначив він.

Reuters нагадує, що Трамп неодноразово критикував закони про наклеп в ході передвиборної кампанії.

Як повідомляв УНІАН, в Сполучених Штатах опублікували книгу журналіста Майкла Вулффа "Вогонь та лють: у Білому домі Дональда Трампа". Вона відразу стала лідером продажів офлайн та онлайн-книгарень.

Вулфф описує, як Трамп не планував бути президентом США, його інтимне життя та відсутність у нього відповідних знань та інтересу до посади очільника Білого дому.

У книзі розповідається, як друзі і члени сім’ї Трампа його критикували. Автор публікації розповідає, як медіамагнат Руперт Мердок назвав президента США "*** ідіотом" після того, як закінчив з ним телефонну розмову. Водночас сам Трамп заперечує інформацію, подану у книжці.