Депутат Європарламенту Ребекка ХАРМС (група “зелених”, Німеччина) вважає, що не слід поспішати з ухваленням резолюції стосовно України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні, виступаючи на сесії Європарламенту у Страсбурзі під час обговорення ситуації в Україні.

“Я би запропонувала не голосувати завтра, але вивчити детально ситуацію”, - сказала Р.ХАРМС.

Відео дня

Вона зазначила, що поділяє стурбованість повідомленнями про залякування журналістів, які висловлюють вільні думки, про тиск на членів неурядових громадських організацій, які займаються захистом прав людини, занепокоєна роллю СБУ в цих процесах.

Разом з тим, за словами депутата, всі політичні лідери України, перебуваючи в різні часи при владі, намагалися використовувати владу у власних інтересах.

Р.ХАРМС також висловила думку про те, що не можна робити висновки стосовно України без урахування розвитку економіки.

“Я спостерігаю, що є багато стурбованості щодо впливу Росії на українську економіку та енергетичний сектор зокрема”, - сказала вона.

Депутат закликала відкласти розгляд резолюції до отримання усіх необхідних фактів, щоб висловлена у документі Європарламенту точка зору ґрунтувалася саме на них.

При цьому Р.ХАРМС не виключила, що, можливо, Європарламенту в найближчому майбутньому доведеться замислитися над тим, чи варто взагалі висловлюватися щодо України.

“Я сподіваюся, що вибори (до місцевих органів влади – УНІАН) пройдуть чесно. Але якщо ситуація не покращиться, то ми маємо серйозно подумати, чи варто нам втручатися, чи будемо ми втручатися, чи утримаємося від втручання”, - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Україні. Завтра, 21 жовтня, Європарламент планує визначитися щодо проекту резолюції стосовно України.