КаспаровЛідер "Объединенного гражданского фронта" (ОГФ), колишній чемпіон світу із шахів Гарі КАСПАРОВ став єдиним кандидатом від опозиційних сил на пост президента РФ, вибори якого пройдуть у березні наступного року.

"Г.КАСПАРОВ був затверджений переважною більшістю голосів як єдиний кандидат від опозиції за результатами таємного голосування делегатів федерального з`їзду політичної ради "Другая Россия", - повідомила сьогодні прес-секретар "Другой России" Людмила МАМІНА, передає РІА «Новости».

Суперниками Г.КАСПАРОВА були лідер Російського народно-демократичного союзу (РНДС) Михайло КАСЬЯНОВ, екс-глава Центробанку Віктор ГЕРАЩЕНКО, лідер Національного російського визвольного руху (НАРОД) Сергій ГУЛЯЄВ, депутати Держдуми Володимир РИЖКОВ і Борис ВИНОГРАДОВ.

Відео дня

За словами Л.МАМІНОЇ, із 498 тих, хто голосував, за Г.КАСПАРОВА віддали голоси 379 чоловік, другий результат показав С.ГУЛЯЄВ - 59 голосів.

До політичної ради "Другой России", крім ОГФ Г.КАСПАРОВА, входять заборонена Націонал-більшовицька партія Едуарда ЛІМОНОВА, "Авангард красной молодежи" Сергія УДАЛЬЦОВА, рух "Смена" та інші організації.

М.КАСЬЯНОВ ще влітку відмовився співпрацювати з коаліцією і не брав участі в другій конференції "Другой России" 7-8 липня. За словами прес-секретаря коаліції, якщо на з`їзді сьогодні представники М.КАСЬЯНОВА і були, то лише як приватні особи.

Раніше про намір брати участь у виборах Президента Росії в березні 2008 року висловлювались дисидент Володимир БУКОВСЬКИЙ, Віктор ГЕРАЩЕНКО, лідер КПРФ Геннадій ЗЮГАНОВ, Михайло КАСЬЯНОВ і лідер партії "Яблоко" Григорій ЯВЛІНСЬКИЙ. Не виключав можливості свого висунення на цей пост і незалежний депутат Держдуми Володимир РИЖКОВ.