Конвертоплани поєднують переваги літака і гелікоптера

"Лідери обговорили вибори, що проходять в Ірані. Вони підтвердили, що США і Ізраїль продовжать працювати разом, щоб протистояти загрозам, що походить від Ірану, і що вони як і раніше готові до широкого спектру непередбачених ситуацій", - йдеться в повідомленні американського військового відомства .

В Ірані пройшли президентські вибори, попередні результати яких очікуються в суботу. Ізраїль і США підозрюють Тегеран в намірі обійти режим міжнародних санкцій і створити власну ядерну зброю.

На цю тему: В Ірані сьогодні оберуть наступника Ахмадінежада

Відео дня

Також Хейгел і Яалон засудили режим президента Сирії Башара Асада за використання хімічної зброї, в якому його звинувачує Вашингтон. Міністри "відзначили складність ситуації і домовилися бути в тісному контакті і ділитися інформацією, щоб підтримувати оборону Ізраїлю", - цитує РІА "Новости".

Зустріч Хейгела і Яалона відбулася у Вашингтоні.

Яалон прилетів з бази морських піхотинців США на конвертопланів Bell MV-22. У квітні Пентагон заявив, що ці машини можуть бути продані Ізраїлю для підвищення його обороноздатності. За заявою американської сторони, Ізраїль планує в майбутньому закупити в США конвертоплани, які поєднують переваги літака та гелікоптера і використовуються для висадки десанту.