REUTERS

Про це він сказав у коментарі "Радіо Свобода"

"Задіяні дуже драконівські заходи. Винесли попередження 17 ЗМІ Росії, включаючи такі, як солідний "Комерсант", телеканал "Дождь" та іншим. Так, в Росії злякалися цього дуже серйозно ", - відзначає аналітик.

Піонтковський також вважає, що заборони таких акцій Москвою лише демонструють те, що Путін своїми діями на розпалювання сепаратизму в Україні сам "вистрілив собі в ногу".

Відео дня

Читайте такожУ Путіна намагаються перешкодити проведенню маршу за федералізацію Сибіру

"Акція призначена на 17 серпня, це неділя. Тепер ясно, що акцію не дозволять. Але цей дуже серйозний удар Путін завдав сам по собі, як кажуть англійці, "вистрілив собі в ногу". Сьогодні на "Ехо Москви" великий матеріал Венедиктова. Він як раз цю ситуацію розбирає. Він дуже різко критикує владу Росії, що вона нерозумно зробила з ідеєю федералізації в Україні, що вона розбудила ті ж настрої в Росії ... Події в Україні це підштовхують. Чому може бути донецький сепаратизм, і якщо це добре, то чому його не може бути в Росії, в Сибіру? Нам же з розпочав пояснювали, що сепаратизм - це погано. Коли був сепаратизм в Чечні, де ми десятки тисяч людей вбили за це. А в Сибіру, знаєте, яке тепер найпопулярніше гасло - досить годувати Москву", - сказав аналітик.