REUTERS

Про це УНІАН повідомили в Міністерстві оборони РФ.

«Верховним головнокомандувачем Збройних сил Російської Федерації прийнято рішення провести раптову перевірку бойової готовності всього складу військ Східного військового округу (СВО). Відповідно до його розпорядження сьогодні з 10-ти годин ранку московського часу війська Східного військового округу, а також з'єднання, військові частини, що дислокуються на його території, перевести в бойову готовність «повна», - сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Читайте такожПутін особисто займеться підвищенням бойового потенціалу РФВін повідомив, що поряд з проведенням раптової перевірки Східного військового округу Путін також доручив Міноборони РФ разом з Головним управлінням спеціальних програм здійснити перевірку Мінпромторгу РФ, Мінкомзв'язку РФ, Мінтрансу РФ, Росдруку, Росзв’язку, Росавіації, Росавтодору, Росзалізниці, Росморрічфлоту з підвідомчими їм організаціями, адміністрацій Забайкальського, Приморського, Хабаровського і Камчатського країв, Амурської і Сахалінської областей «з питань готовності до виконання завдань в умовах воєнного часу».

Відео дня

Шойгу доручив головнокомандувачу ВМФ Росії забезпечити контроль за розгортанням сил Тихоокеанського флоту і виконанням навчально-бойових завдань під час перевірки ВВО.

«Відпрацювати завдання забезпечення сприятливого оперативного режиму, захисту державного кордону в підводному середовищі і завдання ураження корабельним ударним угрупованням умовного противника», - сказав Шойгу.

Читайте такожРосія розпочала створення військової бази в АрктиціВін також розпорядився відпрацювати питання розосередження авіації на оперативних аеродромах СВО з подальшим виконанням навчальних завдань. Для посилення угруповань буде перебазовано частину авіації Центрального військового округу і командування Дальньою авіацією.

Шойгу повідомив, що Міноборони РФ проінформує іноземних військових аташе про раптову перевірку.

Перевірка військ СВО, відомств і регіонів Росії проводитиметься до 18 вересня.