Джо Байден поспілкувався з сенаторами, які нещодавно були в Україні / ілюстративне фото REUTERS

Президент США Джо Байден провів сьогодні віртуальну зустріч з групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, які нещодавно відвідали Україну.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву речниці Білого дому Джен Псакі.

Зустріч стосувалася ситуації з накопиченням Росією військових сил на кордоні з Україною.

Відео дня

"Президент Джо Байден та сенатори обмінялись думками щодо шляхів, якими США можуть продовжити тісну співпрацю з нашими союзниками та партнерами щодо підтримки України, у тому числі через дипломатичні зусилля, з метою вирішити поточну кризу та заходи стримування. Президент погодився надалі тісно співпрацювати з Конгресом під час підготовки адміністрацією значних кроків у відповідь на подальшу агресію Росії проти України", – зазначили у Білому домі.

Читайте такожБайден попросив приїхати в Україну з трьох причин – БлінкенНагадаємо, 17 січня група американських сенаторів від Демократичної та Республіканської партій відвідали Україну. У рамках візиту вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та главами силових відомств – МВС Денисом Монастирським та Міноборони Олексієм Резніковим.

Після зустрічі із Зеленським американські сенатори попередили президента РФ Володимира Путіна, що той зробить найбільшу помилку у кар'єрі, якщо знову вдереться в Україну зі своїми військами, які стягнуті до кордонів нашої держави.

Вас також можуть зацікавити новини: