Байден має намір знову балотуватися у президенти США \ фото REUTERS

Президент США Джо Байден заявив, що знову балотуватиметься у 2024 році, якщо буде "у доброму здоров'ї", додавши, що він прагне, щоб його конкурентом став Дональд Трамп.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю ведучому програми новин на каналі АВС Девіду Мьюїру, повідомляє Голос Америки.

Президент сказав, що він знову виставить свою кандидатуру, якщо стан його здоров'я не погіршиться.

Відео дня

Читайте такожБайден обговорив з новим канцлером Німеччини ризики вторгнення РФ в УкраїнуВідповідаючи на запитання, чи він готовий конкурувати з Трампом, якщо екс-президент стане кандидатом від Республіканської партії, Байден зазначив: "Чому б мені не виставити кандидатуру проти Дональда Трампа? Це збільшить шанси на участь у виборах".

Водночас 79-річний Байден допустив певну невизначеність у своїй відповіді на запитання про можливу участь у виборах.

"Я дуже поважаю долю. Вона втручалася в моє життя багато разів. Якщо я буду здоровий, як зараз, я знову балотуватимуся", - сказав він в інтерв'ю журналісту телеканалу ABC News.

Як повідомляв УНІАН, Джо Байден став 46-м президентом США 20 січня 2021 року, ставши у свої 78 років найстарішим за віком президентом країни за всю історію.

За перші два дні на посаді президента Байден підписав 17 указів - більше ніж більшість останніх президентів за перші 100 днів. До третього дня свого президентства Джо Байден скасував низку указів Дональда Трампа: зупинив вихід із ВООЗ та Паризької угоди по клімату, будівництво стіни на кордоні з Мексикою, дозволив громадянам з низки мусульманських та африканських країн в'їзд до США та скасував будівництво нафтопроводу Keystone XL на прохання екологів. 31 серпня 2021 вивів американські війська з Афганістану.