Байден розповів про всі місця, де він зустрічався з Сунаком / фото ua.depositphotos.com

Президент США Джо Байден прибув на Даунінг-стріт, 10, щоб зустрітися з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, що стало шостою зустріччю пари за останні кілька місяців.

Як пише CNN, Сунак розклав червону доріжку для першого візиту Байдена на Даунінг-стріт під час його президентства: пара тепло вітала один одного рукостисканням, а Байден швидко махав журналістам, перш ніж пара зникла всередині.

Президент США Джо Байден проголосив "тверді" відносини зі Сполученим Королівством під час зустрічі з прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Відео дня

Байден розповів про всі місця, де він зустрічався з Сунаком - від Сан-Дієго до Белфаста, від Хіросіми до Вашингтона, шість разів за шість місяців з моменту вступу прем'єр-міністра на посаду.

"Не може бути зустрічі з більш близьким другом або великим союзником. Є про що поговорити", - сказав Байден.

Він продовжив: "Наші стосунки міцні, як скеля... і я з нетерпінням чекаю наших дискусій".

Сунак привітав Байдена, сказавши, що він "дуже привілейований і йому пощастило бути тут".

Він сказав, що вони будуть зміцнювати співпрацю щодо спільної економічної безпеки, а також обговорювати альянс НАТО.

"Звідси ми прямуємо до НАТО у Вільнюсі, де ми є двома найтвердішими союзниками в цьому Альянсі, і я знаю, що ми хочемо зробити все можливе для зміцнення євроатлантичної безпеки. Велике задоволення бачити вас тут", - сказав Сунак.

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак та президент США Джо Байден погодилися з необхідністю "зміцнювати" свій союз та підтримувати підтримку України.

Обидва лідери обговорили контрнаступ України та підкреслили "важливість прихильності міжнародних партнерів країни до її довгострокової оборони, надання підтримки, необхідної Україні для перемоги у цій війні та забезпечення справедливого та міцного миру", - йдеться у заяві офіційного представника Даунінг-стріт.

Сунак та Байден також погодилися з необхідністю забезпечити Швеції "швидкий шлях до повного вступу до НАТО".

У висновку заяви йдеться, що обидва лідери визнали важливість їхньої дружби та продовження "тісного діалогу, який у них був протягом кількох місяців".

Пізніше у понеділок Байден відвідав Віндзорський замок і зустріли короля Карла III вперше з того часу, як монарх зійшов на престол.

Позиція Байдена і Сунака - деталі

Президент США Джо Байден назвав "непростим" рішення про передачу Україні касетних боєприпасів. Причина, по якій президент США зважився на крок - те, що, за його словами, Україна потребує їх.

Раніше президент США Джо Байден і його Британський колега прем'єр-міністр Ріші Сунак заявили про свою "непохитну підтримку" України та розділили засудження "жорстокої агресії" Москви на зустрічі у Вашингтоні.